Internet of Things voor het onderwijs

Het Nederlands onderwijs veranderd sneller dan ooit. De verplichte CO2-ventilatie, het real-time kunnen volgen van je digitale middelen en meer aandacht voor duurzaamheid vraagt om nieuwe oplossingen. Hoe laat je jouw onderwijs aansluiten op deze veranderingen? EduAnywhere biedt meer inzicht in jouw onderwijslocaties en effectueert het gebruik daarvan.

Benieuwd hoe Internet of Things bijdraagt aan veilig en duurzaam onderwijs?

Lees het nu in de user-story van Aventus

Een moderne en veilige campus

Veiligheid, effectiviteit en duurzaamheid op een ongekend niveau. Dat is waar onderwijsinstellingen naar moeten streven. Hoe draagt het Internet of Things daar concreet aan bij? Vaak wordt het Internet of Things gezien als een complex en technisch onderwerp. Maar, niets is minder waar. Wil je weten hoe de IT-infrastructuur bijdraagt aan het monitoren van je digitale middelen, student retentie en CO2-ventilatie? Laat je inspireren door de onderstaande inzichten. En bekijk de live-stream van dit event.

IoT-Game: de eerste stap richting onderwijsvernieuwing

Je wil relevant blijven voor zowel de student als het bedrijfsleven. Het onderwijsaanbod moet aansluiten op de veranderende student verwachtingen en je wil duurzaam omgaan met vastgoed en budget. Daarnaast worden de corona-regels complexer. Internet of Things geeft antwoord op deze uitdagingen. Maar, hoe start je met Internet of Things? Hoe realiseer je deze use cases?

Met de Axians IoT-Game krijg je inzicht in hoe studenten en docenten bewegen binnen de locaties. Je ontdekt welke lokalen onderbenut zijn. Je weet welke ruimtes goed geventileerd worden. Kortom, je ontdekt manieren om je onderwijsinstelling veiliger en relevanter te maken. Binnen 2-3 uren bedenken we samen concrete use cases. Lees hier meer over de details van de IoT-Game.

Plan de IoT-Game in

Co2-monitoring voor een gezond leer- en werkklimaat

Voldoende ventilatie is één van de vier basisregels om het Coronavirus onder controle te houden. Volgens het RIVM en de MBO Raad is het essentieel om CO2 te meten en de kwaliteit van het binnenklimaat te borgen. Maak hierbij gebruik van je bestaande draadloze infrastructuur. Voorkom dubbele beheerslasten, onnodig energieverbruik en bespaar op kosten. Benieuwd hoe? EduAnywhere, het IoT-platform voor het onderwijs, biedt inzicht.

Axians Smart Campus

“Digitale transformatie vereist een andere mindset en moet duurzame resultaten opleveren.”

Het lokaliseren van je (digitale) middelen

In het moderne onderwijs zijn digitale middelen zoals laptops niet meer weg te denken binnen je campus. Soms komt het voor dat laptops, beeldschermen of randapparatuur onvindbaar zijn. Hoe zorg je ervoor dat je waardevolle digitale middelen worden gelokaliseerd? Door slim gebruik te maken van je bestaande infrastructuur maakt EduAnywhere het mogelijk om je waardevolle IT-middelen van tags te voorzien. Op die manier weet je te allen tijde waar ze zijn en krijg je een melding wanneer iemand er ‘per ongeluk’ de campus mee uitloopt.

Ontdek Internet of Things met EduAnywhere

1

We ontdekken samen de IoT-toepassingen voor jouw onderwijsinstelling.
2

Tijdens de IoT-Game zetten we jouw ideeën om in realiseerbare use-cases.
3

We maken de plannen concreet voor de implementatie en we berekenen het budget.
4

In een korte tijd richten we een Minimal Lovable Product in. Op deze manier bereik je maximale adoptie.
5

We zorgen dat de eerste gebruikers fan worden van EduAnywhere. Hiervoor maken we gebruik van de bewezen Axians Customer Success Management methodiek.
6

We bedenken samen aanvullende use-cases en helpen je jouw onderwijslocaties uit te laten groeien tot een onderscheidende Smart Campus.

Benieuwd naar onze Axians Customer Success Management methodiek?

Lees er hier meer over

Axians EduAnywhere – The next step

“Zet de eerste stap richting modern student engagement, experience en retentie. Lees de whitepaper en vraag nu de IoT-Game aan.”